Sunday, 3 April 2011

Boyfriend yang "Terlampau"...

6 tahun yang lalu , kawan sa berkenalan dengan seorang lelaki, perkenalan dorang bemula bila si lelaki tu tersilap hantar sms ke henfon kawan sa...so dari situ lah segalanya bermula.Kalau tak silap, after 2 years baru dorang terjumpa , masa tu kawan sa sambung study di KL dan kebetulan lelaki tu datang situ utk meeting.Itu pun sekali ja..Kawan sa neh janda anak satu, Yang lelaki tu. masi bujang..tapi kira berumur dari dia la.Tah betul kah tidak..sebab setiap kali kawan sa mau jumpa ada saja alasan bf dia..pernah sekali kawan sa ikut rombongan melawat di negeri yang kebetulan tempat lelaki tu tapi last minit kena bagi tau yang  lelaki tu pi outstation..hmmm macam2 alasan..ketara mau hiding something bah..macam.ada something fishy about him..tapi sa tgk kawan sa neh macam mabuk kepayang suda...kalo kasi nasihat pun sia2 ja.sebab tau suda perangai kawan sa ni yg tidak makan saman punya heheheheh

Baru-baru neh sa ada kuar dengan kawan sa tu,..terkejut juga tgk keadaan dia yang macam tdk terurus.Time kami lunch tu henfon dia non stop bunyi sms..lepas tu balik2 ada orang miskol.Tapi kawan sa macam kasi biar saja..so sa pun busy body ..pa hal? gaduh ke? then dia cerita, yang dia tidak tahan suda dengan perangai si lelaki tu yang kini menjadi bf dia..cuba bayang kan sepanjang 6 tahun dorang kapel baru 3 kali dorang berjumpa tu pun sekejap ja...tapi bukan main bf dia kontrol kawan sa..itu ini semua pun tidak boleh...ibarat kena kontrol pakai remote control....suda lah cemburu membabi buta...siap mengugut lagi mau bunuh diri...kalo kawan sa tdk ikut cakap dia.ehhhh sa yg mendengar neh pun jadi geram sama bf dia neh.

Bayang kan dia kuar dengan sa pun bf dia cemburu..walaupun kawan sa pass henfon suruh cakap dgn bf dia..tapi tetap juga kena ugut selagi kawan sa tidak pulang rumah.Actually menurut kawan sa keluarga dia pun tdk suka dengan sikap bf dia neh...tapi sa sendiri tidak faham napa kawan sa masi lagi bertahan dgn lelaki mcm tu.hmmmm alasan kawan sa...dia masih sayang dengan bf dia tu...haizzzzzzz..Sa terfikir juga..kalau lah lelaki tu betul2 serious sama kawan sa sampai kena kontrol mcm tu..ada kerja tetap..kira berumur suda..napa belum ajak kawan sa kawen kan.

So kalo korang lah kan ..apa pendapat kamu tentang masalah kawan sa neh...? atau sa yang terlebih emo di sini neh ;P;P


10 Loves Me ;-P:

CathJ said... [Reply to Comment]

sorry mau ckp lah, tapi bukan saya geram sama tu lelaki... saya geram pula sama kawan kau... (ampunnn boss).... baru 3 kali jumpa, dia punya lah setia mcm tu??? ui...sia sia hidup oh...semoga dia sedar lah...

^_^

Flo said... [Reply to Comment]

CathJ
Samalah Cathj kalo sa dua-dua pun sa geram...ada juga sa kasi nasihat yg kami kuar hari tu..tapi mcm suda ku bilang..kawan sa tdk makan saman punya :(

Cik Wanie Ghani said... [Reply to Comment]

uish,
dah 6 thn couple tapi br 3x jumpa...

kalau wanielah jadi dia,
sorry to say,
wanie akn tinggalkan dia,
TERLALU CEMBURU BUTA,
control seperti KING CONTROL,
sebelum kawin dah mcm nie,
lps kawin mcm mana lah gayak nyer kan...

Flo said... [Reply to Comment]

Cik Wanie:
Ya lah Wanie...sa pun bengang juga dengan kawan sa neh..sudah teruk kena layan macam tu masi lagi bertahan dgn bf dia..:(

beaty said... [Reply to Comment]

orang begini banyak ni..dei mcm adik fiance sa puna gf..terlalu cembura kan..keluar sama kawan2 pun dia marah ni..doiii..tp dia yang pula main kayu tiga

aihhh sa tidak tahan kalo 6 tahun baru 3 kali bejumpa..adohh mangkali ni bf dia ni kan mau kasi main2 saja kan

Flo said... [Reply to Comment]

Beaty:
Memang ketara sudah bah kena kasi main2 tapi kawan sa neh tdk sanggup kasi tinggal bf dia..tahlah..terlampau sayang kunun.

Nanak said... [Reply to Comment]

sy pun se7 sm si cath..baru 3x jumpa tp kwn ko begitu setia? 6tahun sudah lg tu relationship..adui, mcmna jg dia tahan..ops, sori ah..

Anne B. said... [Reply to Comment]

dui kalau sa sdh sa buang tu lelaki, mmg bikin geram jga la kwn ko mau jga teruskan ngn org gtu...6 thn?doi kesian la kwn ko ni susah jga la mau ckp lau dia msi juga syg tu lelaki kan...

Flo said... [Reply to Comment]

Nanak:
Tu laa sa pun hairan juga macam mana kwn sa tu boleh bertahan dgn sikap bf dia tu.mungkin dia takut bf dia bunuh diri bah kali tu lol!

Anne B
Ya bah, buat apa lagi simpan bf mcm tu..belum ada apa2 sudah kena kontrol mcm bini dia...hayaaaa

AnnieMing said... [Reply to Comment]

I use to have a friend like this!

Her bf is a control freak.. Durang inda lama betunang juga. Tapi inda lama sebab kawan sa tu telampau suka sama kebebasan. Pas dia putus tunang, dia kawin lelaki yang menipu.. Sekarang sudah becerai. Huhu..

Bikin geram juga kan kawan yang mendambakan diri sama lelaki maka belum kawin. Even kalau kawin pun, the wife still have rights bah. Mana buli kena control saja..

Post a Comment

You Rock My World!