Friday, 18 November 2011

Sekali sekala tukar selera beiiii

Semalam aura rajin memasak tiba2 menyerang...kebetulan terjumpa satu resepi di salah seorang blogger nah apa lagi gigih kunun sa mencuba resepi dia ne. yang paling best bahan2 dia senang mau dapat. Nama resepi adalah "Ayam masak lemak cili api bersama nenas versi negeri sembilan" phewww panjang juga nama dia ne kan ;-P bah sa malas mau copy and paste resepi dia sini kalo korang berminat boleh pi check di blog I'm Yourss .



Walaupun dlm gambar tu kuranggg sikit..tapi dia punya rasa buli buat kami balik2 tambah nasi..(matik lah puji diri sendiri) wakakaka. Oh ya sa kasi cair dan kurang sikit tu santan sebab tu lah kuah dia tdk berapa pekat..kalo ikut resepi betul2 mau sampai 3 kotak kecil santan. Tapi dari kamu saja bah tu..pandai2 lah adjust sendiri hihihihi. Apa2 pun selamat mencuba k. 

18 Loves Me ;-P:

DoRa Priscilla said... [Reply to Comment]

aduh.. lapar jg sy tguk nie.. sedap oo

Michelle Sung said... [Reply to Comment]

doiii lapar trus sa o...hehe lama nda mkn menu masak lemak ni..baaah tahniah kerana berjaya membikinnya haha :p

Daniel Chiam said... [Reply to Comment]

OMIGOSH! Punya sadap sa nampak... haha macam sa mo membuat list ni, apa yang sa mo makan bila balik Sabah nanti :D

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Balik2 tambah nasi means sadapppp laitu! hehe...

Rose Flower said... [Reply to Comment]

Drooling juga sia tingu ni tau.....trus lapar!!! bah cua ko masak lagi len kali panggil sa sama2 makan heheheheheh....

Aki said... [Reply to Comment]

si Flo memang campen masak.. err,sa order ko masak ni nanti tem gathering.. ha ha ha.. :-p

beaty said... [Reply to Comment]

weii..sa jarang masak begini ni flo...he he tapi fiance sa selalu request mau msk begini terpaksa juga mau masak sebeb dia mengidam ni..he he eh

de engineur said... [Reply to Comment]

mcm sedap ni, tapi klu pedas tu susah sikit la

Flo said... [Reply to Comment]

@DoRa Priscilla:Senang ja masak ni bahan2 pun senang mau cari hehehhe

Flo said... [Reply to Comment]

@Michelle Sung:heheh ty bah sekali sekala buli lah masak mcm ne..kalo selalu duh nanti kena HB..tau2 lah banyak guna santan.

Flo said... [Reply to Comment]

@Daniel Chiam:nda payah tunggu balik sabah pun buli makan suda ne DC hihihi....

Flo said... [Reply to Comment]

@Wyne @ Mouren Mauve:ini kali mesti mau mengaku and minta puji..memang sedap yay...wakakakka

Flo said... [Reply to Comment]

@Rose Flower:anytime bah kalo ko hehehhe

Flo said... [Reply to Comment]

@Aki:bah kalo sempat nanti sa try bawa time gathering nanti hahaha

Flo said... [Reply to Comment]

@beaty:Sa first time masak ne beth..nasib baik menjadi juga ;-)

Flo said... [Reply to Comment]

@de engineur:Makin pedas makin sedap ..tapi sa pun tdk tahan makan pedas tapi suka makan pedas..erkkk mcm mana tu?? hahahaha

dyanared said... [Reply to Comment]

aduh...terliur sy.mo dicoba jg ni

Aemy Shamy said... [Reply to Comment]

oh man.....sy teringat masakan my mummy....argghhhh lapaaar.....!! ^^

Post a Comment

You Rock My World!