Thursday, 28 June 2012

Beware of the People around YOU!

become a leader in your department it not an easy task to do.sometimes makan hati juga menghadapi karenah2 manusia yg sudah dewasa tapi masih lagi bersikap seperti kebudak-budakan. Sedangkan cikgu2 pun ada kalanya sukar menghadapi karenah murid2nya apatah lagi kalau org yg sudah layak untuk bergelar mak bapak orang!! Saya tahu lah semua orang memang ada masalah, tak kiralah "personal problems" or "family problems" tapi jangan lah sampai terbawa-bawa ke tempat kerja. sekali dua tu boleh lah diterima..tapi kalau sudah selalu macam tu orang lain pun boleh naik fed up juga. So bila org lain naik fed up maka sana sini lah orang sok sek sok sek..sibuk buat "ketupat aka MENGUMPAT". Akhirnya..acara "menganyam ketupat" sampai ke telinga orang atasan...orang atasan pula bukan direct pi siasat si penganyam2 tersebut tapi..of cos lah dengan orang yang tiada kena-mengena dengan hal tersebut..which is ME. As a leader of our dept,*rolling eyes*.. terpaksa lah si kawan "turun padang" (matikla ayat langgar dinding) untuk mengesahkan perkara tersebut. Tapi malangnya org yg di suruh menyiasat..kena tuduh pula yg melaporkan perkara tersebut ke pihak atasan!! WTFish betul. mentang2 lah saya tdk join dorang "menganyam ketupat"! 

Tapi biasalah hal macam ni sudah menjadi asam garam dlm dunia pekerjaan. Bila suda terkena baru sibuk "cuci tangan". In my case, I'm so lucky to have such an understanding boss..dalam diam, sebenarnya dia pun sudah lama memerhatikan masalah si tettttt tu. saya suspect mungkin dia yg report dgn pihak atasan.. kikiki.So don't play-play arr boss yg acting cool mungkin sdg memperhatikan anda.


10 Loves Me ;-P:

Michelle Sung said... [Reply to Comment]

banyak oh 'ayat-ayat cinta' ko pakai ni haha..ya bah mau hati2 kan..nanti ada yg kwn makan kwn pula..or macam2 la..

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Tempat sa pun ada kumpulan menganyam ketupat. Paling teruk ko beli baju baru pun durang bulih tau.

..kalu psal tuduh2 pelapor tu pun berlaku juga di tempat sa and wish that satu hari nanti durang terkena batang hidup sendiri.

Good post sis... (^^)

Jue said... [Reply to Comment]

Biasa lah tu Flo..Tempat saya dulu pun, mcm tu juga ada tukang pereport...yang bikin panas nie juga..tu bos pun percaya juga ckp dia..biasa lah, org kepercayaan lah kunun... banyak politik bah..klu kita kerja opis nie..bagus lagi kerja sendiri...

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Michelle SungNasib baik ayat2 cinta..kalo ayat2 benci tu ..kes parah sudah hehehe..ya lah mcm2 perkara yg berlaku di luar jangkaan.just be careful ja la.

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Wyne @ Mouren Mauve I believe mana2 pun mesti ada group mcm ni.Org yg tak boleh tgk org senang sikit mulalah timbul perasaan dengki.i wish kena batang hidung dorng sendiri baru dorang tau rasa tu "oren" mcm mana.

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Jue Paling bahaya lah org jenis yg pandai kipas bos mcm tu...suda tau salah pandai lah cover2 di mata bos. ya lah bagus kasi biar ja dorang tu..

Armstrong said... [Reply to Comment]

Sia pun ada mengalami benda yang kira issue sama la... tapi ini between my direct superior dengan MD. After MD tau cerita sia, dia tanya sia kalo mo stay in the department atau change. Sia terus change on the spot. Wakakaa.

Happy Thursday, Flo!

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@ArmstrongAlangkah baiknya kalo saya pun kena bagi pilihan mcm tu hehehe..

Anyway happy TGIF Arms. (sorry lambat reply)

de engineur said... [Reply to Comment]

Biasa la tu suma tmpt keja pun mesti ada mcm tu, ada jga yg pi print conversation dlm fb pi kasi report sama boss. Bagus unfriend & ban org yg mcm tu.

Just watch our step jak lah, senang kerja

Dyana said... [Reply to Comment]

susah kalo sdh melibatkan org atasan.if kita2 sj, buat dont know sj kalo sy

Post a Comment

You Rock My World!