Sunday, 21 February 2010

My trip to Kota Kinabalu

Sorryla cerita ni ada basi sikit sudah. ni semua gara2 penyakit "M" yg melanda dan kesibukan sebagai wedding planner for my sister's big day nanti. Okla..sebenarnya teda perkara yg hebat nak diceritakan cuma biasa2 saja. Mengenai cuti tahun baru cina baru2 ni, office kami closed for 4 days so aku pun melarikan diri ke kk sebab takut keboringan di Labuan nanti. Biasala kalo time cuti2 panjang macam ni , tempat ni akan menjadi seperti "cowboy town".Sunyi dan hampir semua kedai ditutup. Bukan saja kedai cina, tapi kebanyakan kedai melayu & india pun tutup juga...tu la pasal.

Seawal jam 6.00am pagi aku dah bersiap2 untuk ke terminal ferry besar. Hari tu ingat nak bawa keta tapi fully booked lah pula.Mau ikut ferry express tapi keadaan laut tdk begitu baik, lagipun macam surrender suda sebab hari tu lepas turun dari ferry terus muntah2 sebab mabuk laut.heheheh.Ok tentu korang hairan apa bezanya ikut ferry besar & ferry express kan? Ferry besar biasanya untuk mengangkut kenderaan & penumpang ke Menumbok dan cuma mengambil masa 1 1/2 jam sahaja. Selepas tu dari menumbok korang kena drive or ikut bas ke kk lebih kurang 2 jam perjalanan.Kalo ferry express pula direct ke kk pun mengambil masa lebih kurang 3 1/2 jam.Kebas punggung ohhh.At least kalo ikut ferry besar tdk lah terlalu lama di lautkan.
Ferry besar sedang bergerak meninggalkan jeti Labuan..tgk pun mmg sunyi gila suda.Kalo nak tahu hari tu mmg ramai org yang turun kk..semua kerusi penuh so terpaksa lah ambil VIP room. oh ya tambang ferry ke menumbok cuma rm5. tapi kalo duduk di VIP room kena tambah rm8 lagi...tapi mmg berbaloi-baloi sebab.....

Cuma sempat snap gambar di VIP room saja.so lihatlah betapa selesanya dalam tu.siap ada tv LCD lagi. Kalo tak silap tempat tu cuma ada 50 seats. yang bestnya lagi, terasa berada dlm cinemalah pula.Sangat selesa.


Ok lah sampai sini dulu cerita kali ini..nanti sambung lagi kay;P

6 Loves Me ;-P:

noradzlina.kamdani said... [Reply to Comment]

pp...mmg susah nk kecut...lg pun mana cantik klu pp kerimping

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

Nora:
Hahahah..sebenarnya dulu pp taklah tembam mcm tu..

Ieda said... [Reply to Comment]

kalau pipi jenis berisi mmg xleh buat aper flo...huhuhuu..sama mcm ieda

Vienne said... [Reply to Comment]

labuan..owh murah jak pulak masuk VIP room kan..lain kali masuIP room la...
btw, sa lebih suka naik feery menumbok dari naik ferry express...xtau napa...

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

Leda:
lol! mungkin kena turun berat badan banyak sikit baru pp tu mengecil kot.

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

Vienne:
Mmg murah, tapi kalo tia silap yg bawa keta & passenger dia tu ada lain harga sikit kalo masuk VIP room tapi tdk jauh beza juga bah tu..maybe ada 2-3 ringgit saja.

Post a Comment

You Rock My World!