Friday, 13 August 2010

Emo kejap.....

Setelah 5 hari kerja goyang kaki ja (actually bos baru belum decide apa post mau bagi)...tiba-tiba kena bagi kerja yg menimbun dari last year punya >_<
hahahhaha padan muka kan...but at least teda juga kena chop makan gaji buta ;P;P...tapi sambil buat kerja sambil blog hopping...hik3 matai lah kalo bos tau..Sekarang ni tea time so aku pun ambil kesempatan untuk update blog.

Oh ya ada mo share cerita bah pasal tu cleaner kami hehehhehe ( bergossip dulu kijap). Dalam office ni ada dua orang cleaner, seorang masi muda yg seorang lagi agak berumur. Yg tua ni aku gelar makcik A yg muda tu kakak B..

Makcik A ni boleh di katakan sangat lah rajin orang nya...pantang ada nampak kotoran sikit memang sibuklah dia membersih dan mengemas tempat tu. tapi yang pelik nya yang kakak B tu jarang kelihatan..cuma masa pagi ja itu pun masa nak tandatangan attendance ja. So aku pun gatal hati tanya makcik A..

Aku: makcik mana si kakak B? napa ko saja buat kerja?
Makcik A: inda payahlah ko cari dia tu...kalo bukan dia di opis sebelah main games mungkin tidurla tue..
Aku: huh? bos tidak marah ka?
Makcik A: tah lah teda siapa yg berani tegur dia tu sebab pandai melawan..

Terus aku lah pula yg emo, sebab teringat kisah disini...geram juga sebab sekarang ni orang bawahan pula pandai pijak kepala bos suda..kalau lah dia under aku memang suda lama aku brainwash dia kaw2 punya ...sabar ja la...so korang bagilah pendapat macammana mau deal orang macam tu??

Ok lah tea time suda habis so aku mau sambung kerja dulu.

5 Loves Me ;-P:

black_mel said... [Reply to Comment]

isk3...susah kalau ada pekerja mcm dia tu...

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

Black_mel:
Tu lah pasal ;)

SJB said... [Reply to Comment]

Mana mana pun ada jenis orang beini ni. Susah juga bagus kasih tu kerja sama orang yang betul betul mahu kerja kan?.

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

SJB;
hahahha ya bah kan bikin pening kepala ja deal org mcm tu :)

simple said... [Reply to Comment]

kalau i kat tempat u pun i akan emosi...memang begitu la kebanyakan perangai manusia...sabar je laaa kan!

Post a Comment

You Rock My World!