Wednesday, 16 March 2011

Beauty with HERBALINE Facial.


Believe it or not , ini adalah kali pertama aku pi buat facial...keinginan itu memang sudah lama tapi asyik tertangguh saja disebabkan "kecerewetan" (adakah ayat ni?? ;P;P)  untuk memilih tempat facial yang bagus dengan harga yang berbaloi. 

Akhirnya...aku memilih herbaline...itupun selepas diyakinkan oleh rakan sekerja yang pernah membuat facial di situ. Tambah yakin lagi bila melihat muka dia memang ada perubahan. So last week, lepas buat appointment @ Palm Square CP branch, aku pun pi sana dengan my girlfriend ( dia ni memang biasa suda pi buat facial ). Dia relax saja..aku saja yang excited atekei..!

Sebelum mula facial , kami kena bagi sedikit briefing  mengenai package2 yang dorang tawarkan..so for me yang baru first time ni..aku memilih package yang berharga rm98 ( termasuk membuang kulit mati, deep cleansing, mask , massage..etc) tah lupa suda yang lain2 tu..nanti next time aku update lagi k. Actually banyak lagi package yang murah2 contohnya dari rm35 - rm48 sahaja. (for normal facial).

Warning! Time kena picit untuk buka blackheads/whiteheads..tu memang sakit gila..non-stop airmata aku kuar..tapi tahan saja la..apa buli buat "beauty is pain" kannnn hehehhehe..tapi g/fren aku kesiokan pula..sudah biasakan..yah lah tuuu.

So overall, memang sangat berpuashati...services dorang pun boleh tahan juga. The next day di tempat kerja, my officemate pun tegur sebab dorang notice muka aku kelihatan cerah dari sebelumya dan bersih (ahaks)..so at least nampak juga perubahan kan.  My girlfriend pun cakap tempat ni much more better daripada tempat2 yang dia pigi sebelum nie.Hellooo..nie bukan mau promote ahhh cuma untuk sharing saja..ngeh ngeh. Well aku suda set dalam bugdet untuk buat facial every month..lalalalala (jakun).

Tapi kalo berminat juga...klik saja website sini .

p/s sorry cuma itu ja gambar yang ada..sebab kalo suda masuk sana teda chance sudah mau snap sini sana..harap2 next appointment dapatlah k.

10 Loves Me ;-P:

beaty said... [Reply to Comment]

wah ko pny testimonial ka ni ..mcm mau pigi owh...worth jua kali kalo pigi kan..nanti sa try la ..thanks for da info..memang mcm mau pigi bh ni

AnnieMing said... [Reply to Comment]

This post of yours reminds me .. I haven't have my facial for quite sometimes! Thanks for sharing kio. Nanti sa mau pigi lawat juga laitu sana.. ;-D

Kaseh said... [Reply to Comment]

entry ni sgt membantuu..dah lama bercadang nak pegi HL ni tapi takut tak besh n byk hidden charges.. ehheeh nati month end kena try..aritu dah buat facial da..

Flo said... [Reply to Comment]

Beaty:

Ni consider testimonial lah nie..bah pigi la..siok tu kena urut2 tu muka sampai "kogaruk" sa hehehhehe.

Flo said... [Reply to Comment]

Annie:

Ok no problem..sekali-sekala mau juga kasi belai2 tu muka kannn..heheheh

Flo said... [Reply to Comment]

Kaseh;

Mula2 tu mmg ragu-ragu juga..tapi nasib baik puas hati.b4 buat facial..kena pilih betul2 package yg kamu nak then baru confirm harga dia.

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Sa lama suda tidak facial tapi mcm interesting package they offer there. Will visit there in one day lah (^^)

...siapa juga nda mau cantik kan? *wink wink*

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

Wyne:
Ya bah kan..siapa yg tdk mau cantik hehehehhe

Viola Bella said... [Reply to Comment]

macam best pulak oh kan ...hari tu pun ko pi facial terus sa nampak kecerahan wajah ko nie macam halus terus sa nampak...saya pun au p cuba lah facial sana mana tau ngam ...oh ya ada juga buang tai lalat kah sana tue....sa mau buang tai lalat sa bah yang sini muka nie...

Flo said... [Reply to Comment]

Viola:
Ada tu package dorang utk buang tai lalat..tapi sa tdk pasti berapa dorang charge. bah next time kita pi sama2 k.

Post a Comment

You Rock My World!