Wednesday, 30 March 2011

Si pemanggil bersuara "Chipmunk" siapa ka dia?

Pix credit to google


Tadi masuk opis terus dengar suara si Othoe (DJ Suria FM sabah) berkumandang di radio..hari neh segmen speaking english konon. Walaupun ada yang broken english tapi tetap menghiburkan. Kebanyakan pemanggil di talian pun very sporting berkomunikasi dalam bahasa english hehehehe.Ada sorang pemanggil neh bah..suara macam "Chipmunk" but..she/he so entertaining! macam hari-hari pun mesti dia ada buat panggilan. Hmmm just wondering who is she/he arrr?? 

Ada juga pemanggil yang sedang memandu pun masi sempat lagi buat panggilan...at least tdk juga boring kan semasa dalam perjalanan..yang teruk lagi kalau kena time jammed nah masa tu lah boleh release tension sambil mendengar coleteh DJ di radio dan lagu-lagu yang dorang mainkan. Tapi walau macam mana pun keselamatan harus di utamakan. Kalau mau buat panggilan/terima panggilan sila guna ear phone or kasi loudspeaker phone korang.

Sekarang ni kadar kemalangan semakin meningkat..salah satu penyebabnya ialah pengunaan telepon semasa memandu..sebelah tangan pegang stereng..sebelah lagi pegang phone..nanti tiba-tiba ada brek mengejut terus kaboommmmm...palis-palis. ( cehh pandai meleret pula sa neh..)


p/s Reminder untuk diri sendiri juga neh;P

10 Loves Me ;-P:

Nanak said... [Reply to Comment]

lamaa suda sy ndak dgr radio oh..huhuhu

Flo said... [Reply to Comment]

Nanak:
Sa hari-hari dapat dengar sebab officemate sa rajin on tu radio thru online

Just Call Me Bitt said... [Reply to Comment]

wow betul3x ;)

Flo said... [Reply to Comment]

Bitt;
:)

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Kami di opis berebutan siaran radio; ada mau DJ Othoe, ada mau DJ Jayjay & Ean (hitz.fm) and juga mau cina punya siaran..

apa bulih buat lah...satu nopo radio di opis hehe!

Flo said... [Reply to Comment]

Wyne:
Bah ko dengar ja lah melalui online heheheheh

Cik Wanie Ghani said... [Reply to Comment]

so berhati-hati semasa memandu,
kurangkan penggunaan telefon ketika memandu ok:)

Flo said... [Reply to Comment]

Cik Wanie:
Yup betul tu..gimmie 5!

SYARIFF HAIKAL said... [Reply to Comment]

SONY ERICSON VIVAZ...NICE DAN MURAH..HEHE

beaty said... [Reply to Comment]

ada yang hari tu kan yang "masak sayur lecak2" sa ketawa..

Post a Comment

You Rock My World!