Wednesday, 21 September 2011

What should i do??

Dear Blog...........
I've been a very poor care taker of you...sob sob! macam la tu biscuit oreo...now u see..now u don't.eh ngam kaitu ?? lol!

Ok la actually sa mau share something sama kamurang..semalam sa ada terima sms dari seseorang which is "her". Dari cara dia sms tu memang sa buli predict yang dia sedang mengalami masalah besar dan sangat serius sampai dia tidak berani mau share sama 
dia punya own family. Sa pun terus bingung ne macam mana mau tolong dia settle tu "problem". Sudalah antara hidup dan mati ja tahap kes dia ne..

So this morning sa face to face talk to her...baru start mau cakap she start crying suda..orang yang keluar masuk dari bilik sa (opis) pun tengok kami semacam ja..mesti dorang ingat sa  buli marah dia ne ish ishkkk..nehiiii. actuallykan sa baru kenal dia selama 2 bulan, dia punya family background pun sa tidak tau apatah lagi jumpa. Sa betul2 kecian sama dia, sudah lah masi muda mesti dia pun tidak tau apa yg harus dia mau buat.  

As for me...im such a good listener tapi kalo mau bagi nasihat ne bergantung kepada situasi juga.Sekarang ne sa pula yg dalam keadaan serba salah..kalo ikut hati,mau saja sa suruh dia pi berterus terang sama family dia...tapi dia berkeras tidak mau. so what should i do?? i really pity of her corz she is too young to face this kind of problem. :-(

Note: Nama dan "problem" harus lah di rahsiakan untuk menghormati si "her" tu.

6 Loves Me ;-P:

Aki said... [Reply to Comment]

Suruh dia cari si Aki.... ^_^.v..

Just said... [Reply to Comment]

sia pun good listener ja...

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Paksa dia saja trus terang dengan keluarga. Minta dia pray to God that everything will be just fine.

Flo said... [Reply to Comment]

@Aki:Aki kalo ko di KK buli juga sa suruh dia pi minta advice sama ko hehehe

Flo said... [Reply to Comment]

@Just:Sama la Just..takut juga kalo tersalah bagi nasihat nanti bertambah complicated lagi.

Flo said... [Reply to Comment]

@Wyne @ Mouren Mauve:Sa rasa itu ja jalan yg terbaik..lagi pun family dia berhak bah mau tau kan.

Post a Comment

You Rock My World!