Wednesday, 23 November 2011

Review - Lip Gloss

Bagi orang yang jenis macam saya ne, tdk berapa suka pakai lipstick,maka lip gloss lah pilihan di hati. Tapi kebanyakan lip gloss yang sa pernah try tidak lasting ..maksud sa setiap kali minum air balik2 mau kena sapu lagi. Kalo time2 busy tu mana pandai ingat lagi.. jadi pucat lah tu bibir sepanjang hari =(

Tapi berbeza dengan lip gloss daripada brand "Miss Rose" boleh dikatakan lasting dan kasi moisturizer sa punya lip.Selalunya pilihan warna mestilah yg nampak natural punya. sila rujuk gambar di bawah perbezaan before and after. oh ya this one i bought from my colleague.Tapi sa tgk ramai yg jual di FB juga sekarang ne..but be careful ahhh ada juga yg tdk ori tu.

Before

After

Errr jangan salah faham yer..ini adalah review tdk berbayar cuma mau share2 saja sama korang. Mana lah tau masi ada yg tercari-cari brand yang sesuai kan....ngeh ngeh. Well sharing is caring kannn..lalalala

21 Loves Me ;-P:

nowriz said... [Reply to Comment]

hihi.. sama la.. sy pun jenis tia minat pakai lipstick.. lipgloss la penyelamat bibir dari pucat dan kering.. ;)

Aki said... [Reply to Comment]

Si Aki mo pigi cari la ni.. Mesti si Rose Flower yang suggest ma ko ni kan?? ha ha ha..

beaty said... [Reply to Comment]

wah miss rose? d mana mau beli ni?? nanti sa mau terai etude tu..he he he

sa pun lipstick tidak berapa ni lip balm or gloss pun okey suda

Viola Bella said... [Reply to Comment]

iya iya lah flo hihi.....nice bah saya pun mau share juga lah nanti....

Flo said... [Reply to Comment]

@nowriz:Kalo pakai lipstick pandai mengelupas bibir sa..haizzz

Flo said... [Reply to Comment]

@Aki:Bukan dia lah Aki kawan satu opis yg yg menjual sini opis sa pun gatal tangan juga pi membeli..nasib baik ngam..bah pi lah ko beli biar kilat2 tu bibir hehehehe

Flo said... [Reply to Comment]

@beaty:Beth sa beli dari officemate sa..itupun kebetulan kazen dia yg kerja stewardess supply utk dia .

dyanared said... [Reply to Comment]

sy ada jg ni miss rose tp mcm sy tdk suka bau sama mcm telampau melekit di bibir sy.sy bg my mom dia suka plak.lain2 ba perasaan kan.oh..siuk jg ba review2 ni.just sharing sesama kita.bkn suru beli pun kan.

Flo said... [Reply to Comment]

@Viola Bella:bah sa tunggu ne cepat2 ko share di blog k.

Flo said... [Reply to Comment]

@dyanared:Mula2 sa pun tdk suka sebab bau dia tapi lama2 ok juga sebab bibir sa tdk pandai kering plus agak lasting..tapi biasa lah lain org lain citarasa heheheh..bah sa inda sabar ne mau tunggu review dari ko..=)

dyanared said... [Reply to Comment]

Tp flo sy rasa mahal harga ni miss rose compare dgn yg ada di pasaran mcm maybelline,loreal.ada lipgloss Elite Paris mcm sy suka.tp sy mo terai tu etude dulu

Flo said... [Reply to Comment]

@dyanared: oh ya kah? i bought from my fren about rm15..consider mahal lah juga kan...bah nanti ko kasi review yg etude punya kio.

dyanared said... [Reply to Comment]

alamak...sy kana tipu laitu.sy beli d fb mcm dkat rm30.isk2..napala

Flo said... [Reply to Comment]

@dyanared:apuuuuuu mahal juga...berabis juga dorang kasi mark up tu harga dia..kawan sa ckp kazen dia beli murah ja tu di dubai.

Rose Flower said... [Reply to Comment]

nice color...tapi buat masa sekarang ni sa ndak berani lu pakai apa2 sebab lips sa ni bermasalah sikit mesti mo pakai yg lip care. sa pun rindu sudah mo pakai lipstick

✿ Mitchell ✿ said... [Reply to Comment]

anu... yg body shop pny tu ok jg ker? pena ker pakai?

Daddylicious said... [Reply to Comment]

wow...berkilau2...tapi tak suka pakai melekit2...:)

Aemy Shamy said... [Reply to Comment]

sy pun prefer lip gloss jg, sbb lipstick kdg2 bt bibir kering..huhu..

Anne B. said... [Reply to Comment]

wah cantik oo colour dia flo....mana ko bli?brapa? sa pun mau la ni heheh

SJB AKA SUE J-B. said... [Reply to Comment]

Saya suka tu color dia, cantik.

kay masingan said... [Reply to Comment]

ui lawa o tu lips..heheh

Post a Comment

You Rock My World!