Tuesday, 27 March 2012

Post # 15 - Masakan orang bujang :)

Aiseyyy macam lama saya tidak upload gambar makanan disinikan.

Oleh sebab setiap hari minggu adalah hari bermalasan saya... masak makanan pun mesti yg simple2 ja lah kan.Lagi pun stock makanan di freezer pun semakin berkurangan so masak ja apa yang ada. actually ada lagi yg paling simple dari ini..kadang2 nasi putih dengan telur goreng atau ikan masin saja ;-P


Kali ni menu adalah peria goreng berdaging...paling suka makan ni sayur.. pahit-pahit tapi sedap!! 

Ikan putih pun goreng macam tu saja...malas sudah mau letak apa2. (Yang ini pun mau 2 hari juga baru habis makan)

Tapi yang paling penting sambal belacan mesti ada...terlebih hitam suda sebab saya campur sama kicap manis (ni yg bikin rusak diet!!)

Bila sudah kenyang perut pun gumbiraaa....tapi mata pandai layu-layu sudah...haizzz nasib baik makan time lunch saja..kalo time dinner...adeiii...sayang ja usaha saya pi berzumba hikhik.

p/s Yesss!! hari ni ada Zumba class at least buli juga bakar tu lemaksssss. bah jom berZumba kita...........Waka Waka eh eh!! T____T


15 Loves Me ;-P:

Michelle Sung said... [Reply to Comment]

Sya laparrr haha..dulu2 sya lgsung x pndai mkn peria. skrg pndai masak sdh hahaha sedap ba pula..lama sdh x mkn ikan. waa ko pun zumba2 o kan sis..ngam! hehe

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Michelle Sungeh sama lah kita dulu saya pi tdk suka peria..tapi lama2 pandai makan pula...

Baru juga join kelas Zumba ni...terus ketagih heheheh

Kay Masingan said... [Reply to Comment]

Sedap! kira orang kaya sudah tu ada lagi ikan guring cicah kisap om lada. hehe. saya pun suka mkn peria. Itu pucuk papaya pun saya suka makan..hehe pahit2 sedap bah..
uisehhh semangat mo berzumba oh..hehe

Aki said... [Reply to Comment]

sa allergic tu sama peria.. :p.. ha ha ha.. :D..

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Kay Masinganhahaha urang kaya lah mangkali itu pun mami saya yg kasi beli tu hari hahahaah...aik kalo pucuk papaya sa makan juga tapi makan sikit2 sebab terlampau pahit.

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@AkiEleh...allergic ka atau tdk tahan pahit hahahaahah

de engineur said... [Reply to Comment]

peria + daging ni memang sedap, pahit tidak telampau pahit. Sedang2 la org bilang

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@de engineurPeria masak dengan telur masin pun sedappp hihihi

noradzlina.kamdani said... [Reply to Comment]

lin pun br jek suke mkn peria..tanya kwn2 india mcm mana nk msk ...so ade variety...

AnnieMing said... [Reply to Comment]

Aduih sadapnya makanan mu ni Flo. Itu bukan masakan urang bujang saja tu, mama anak dua punya masakan pun at most time macam begini hahaha..

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@noradzlina.kamdanisama lah lin..dulu tak suka tapi lama2 jadi fav pula. :)

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@AnnieMinghahaha ya kah...sa ingat ni lah yg paling simple sebab main terjun saja hahahaha

Wen said... [Reply to Comment]

tapun2..sedapnya mata memandang..hihi..terutamanya tu sambal belacan..tp sayangnya, sa xsuka makan peria.. peria la sayur yg plg sa xsuka mkn..haizz..

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@WenDulu sa pun tdk suka tu Wen tapi inda tau pandai suka pula lama2 hihihi

Armstrong said... [Reply to Comment]

Ni peria ni ada tricky sikit. Sia suka juga makan tu kalo sikit ja, tapi kalo banyak, sia terus hate tu sayur on the spot. Wakakaa.

Happy Thursday, Flo!

Post a Comment

You Rock My World!