Monday, 2 April 2012

Post # 16 2012- Babysitting my niece and my piggy bank :)

Helloo peeps!!..

Yes it is April already...wow how time flies oh kan...so ada yg kena "April fool" kah yesterday?? ngeh ngeh.

Kemarin saya bermalas-malasan di rumah saja sambil jadi babysitter to my niece. bagi chance mami and dadi dia pi berdating hihihi. Haizz nasib baik ni budak kecik senang mau jaga ohhh..pasang ja tu kartun "upin & ipin" nah kuai-kuai sudah dia.

Ini budak kecik ahhh..suka makan tu cheesedale...balik2 saya panggil dia mana kena layan lagi...sibuk sudah sama tu fav food dia.


Then petang tu...saya buat project kecil-kecilan...merompak tabung saya sendiri...sebab teda suda duit bikin beli beras...wakakakaka...inda bah...penuh sudah so mau pi simpan di bank. Lepas ni mau beli tabung baru lagi..best juga ni menabung...sikit2 lama-lama jadi bukit orang bilang.

Ini dia tabung yg saya beli di kaison..rm3.50 ja.....terpaksa mau buka mcm tu ikan sardin hahaha

Bukan setakat duit siling ja...kalo ada duit lebih ...duit kertas pun sumbat ja...

Tadaaa hasil dari menabung selama setahun....heppppp...ada tangan toyol yg cumil...mau merompak duit saya...wakakaka

So after this..i was thinking..selain dari menabung duit siling...saya mau invest at least RM10 every month..into my piggy bank.. Tapi simpanan tetap setiap bulan di buku "Ting" harus menjadi kewajipan juga utk kegunaan dimasa hari tua tu T______T.

Last but not least...saya mau kasi show off dulu coupons Zumba saya...


So far saya ikut dua kelas yg berlainan....meaning to say...almost everyday lah saya pigi berZumba...kecuali sunday (hari bermalasan)...haizzz..jaga lah kalo tdk slim selepas ni...just kidding!! hahahaha.



14 Loves Me ;-P:

Michelle Sung said... [Reply to Comment]

uiyooo hebat2 belaka..hehe rindu trus mau jaga cousin sya yg kecil bkin gerigitan. naaah part tabung-menabung ni sya suka..bnyk oh duit. ada duit rm10 lagi.good idea! sya pun mau try2 knun hehe...zumba jugalah numbur 1! keep it up sampai slim... :D

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Michelle SungAt least tdk juga terbiar tu duit siling kan...bah mari lah kita menabung heheheh

Dyana said... [Reply to Comment]

sy pun berat sdh tu syiling sy tp mls mo korek

Jue said... [Reply to Comment]

Haha...Best kan menabuang..siok saja..Saya pun ada menabung juga..Tapi yang paling best kan tambung saya x dpt kurik nie, yang tabung Ambank tu..hehhe

Oh ya..jgn lupa join Giveaway ya...Ada saya Tag ko tu..heheh

http://jue2010.blogspot.com/2012/04/simple-giveaway-by-mya-vinnfier.html

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@DyanaInda pa moi...kasi kumpul lagi:-)

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@JueYa bah..bagus beli tabung yg tdk dapat di kurik hahaha

Bah ok nanti sa pi cubuk2 blog ko thanks kio ;-)

Rose Flower said... [Reply to Comment]

Wah....byk duit tabung...buli sudah tu bikin deposit...kikiki.....11th months to go......!!!!

CathJ said... [Reply to Comment]

Punya kiut tabung kau mcm buka tin sardin oh...butul oh... Mcm saya pun mau pula hihihi....

Wah setiap kali berzumba.... Besttttt... :)

beaty said... [Reply to Comment]

wah sa suka piggy bank..ogumu usin kama ni

Kay Masingan said... [Reply to Comment]

ui mandak banyak sudah tabungan ko oh..sia masih sikit..tapi selepas meningu hasil tabungan ko ni, turus saya semangant ni .Ya, menabung amalan yg baik..:)

Armstrong said... [Reply to Comment]

Wa menabung selama setahun... walaupun ada banyak, tapi at least ada kan. Itu la motif utama menabung hahaa.

Ba lawala. Semua urang men zumba suda ka. Sia lagi masi ketinggalan ni hehee.

Ba happy Thursday, Flo.

nowriz said... [Reply to Comment]

itu tabungan bulih sudah bikin bili Zumbawears.. haha..

mandak.. kompom slim tu.. ko yakin seja.. ;)

Iena Eliena said... [Reply to Comment]

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Malaysia Everyday On Sales said... [Reply to Comment]

Hi there. It's a really interesting site that you have there and I really love the posts on your lifestyle blogging. And of course, you do indeed have an adorable kid :)

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon.

Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

Post a Comment

You Rock My World!