Tuesday, 3 November 2009

Diet oh Diet!!!!

Siapa kata orang diet tak boleh menikmati makanan lazat?? aku tahu bila sebut tentang diet ni semua orang mesti fikir..arggghh tak boleh makan itu ..ini lah..bla.bla..bla..well u r absolutely wrong dear! sebenarnya kita boleh mempelbagaikan jenis masakan kita. Pandai2 lah ko cipta resepi sendiri...yg penting ko kenyang dan puas hati walaupun tanpa "Nasi".But of coz lah kurangkan makanan yg berlemak dan berminyak.Kalo aku lebih suka masak sendiri terutama sekali untuk dinner sebab dlm bab ni haruslah bijak mencipta resepi kalo tdk lama-kelamaan ko akan jadi muak sebab makan benda yg sama setiap hari.Ok la bagi tgk contoh masakan aku tadi..tdk lah sehebat mana tapi at least buat aku tak ingat "Nasi" kay.;)
Tomyam Fish with Mixed Vege's Soup
Mixed Veges..Celery, Bell Pepper, Tomato and Carrot.
Alamak I forget to snap the Ginger,Asam keping and Onion. (Benda ni mesti wajib)
Fresh Fish

Olive Oil

Tom Yam Cubes

Dan hasilnya....tepuk dada tanya selera!

7 Loves Me ;-P:

♥ AnnieMing ♥ said... [Reply to Comment]

celery lover is here!

best ni menu.. how was it? mesti sedap tu kan..

ciayo2!

IxoR@ said... [Reply to Comment]

sedap...

walaupun diet, kalau kena cara masakan....tak menahan...

:D

Vienne said... [Reply to Comment]

oohh yesshh Tom Yam...
but i didnt like the taste of Tomyam cube. I always use the Tomyam Paste in a bottle..try that one, the taste is kaw kaw..
Btw, i used to cook all the time before my wedding but now, i still cook but must have rice. but now i didnt eat rice eventho i have to cook rice and eat together with husband. and it is not easy

Flora said... [Reply to Comment]

Annie:Ok lah kalo untuk orang bujang wakakakaka..but seriously my colleagues said "eh buli tahan ni" pok2 mo suruh sa masak selalu bah tu mangkalikan..lol

Ixora: betul tu...dari kau saja lol!

Vienne: Aku faham tu..takkan lah ko tdk makan nasi then ur hubby pun terpaksa ikut kan..wel dugaan hahahaha ...hey tnx for the tips..nanti mo cuba tu Tomyam paste.:)

Rosc said... [Reply to Comment]

mau cuba nie resepi diet nie. btw flo i failed lst ngt termakan juga nasi nie kitai....hehehehe

POSH76 said... [Reply to Comment]

goodla nanti nak cuba...tp tak mo taruk fish...

thanks yer

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said... [Reply to Comment]

Ya Ampun..sedapnya lauk..teringin la..sara pun tgh diet gak nie..

Post a Comment

You Rock My World!