Saturday, 5 December 2009

7 days Detox plan (Day 6)

Walaupun hari ni tidak kerja, tapi aku tetap bangun awal jam 7.00am untuk minum air + limau..lepas tu sambung tidur sampai jam 11.00am...shhhhhh.
Untuk lunch aku makan di luar, order sup kepala ikan (tanpa mee). slurpppp habis semangkuk lapar ohhhh
For tea break makan buah betik saja, then jam 4.30pm pi gym..hari ni awal sikit sebab teda kerja...tanpa disangka..one of my gymmate tiba2 tegur.."eh Flo , ko ni ada kurus sudah ohhhh" apa lagi..semakin laju aku belari atas treadmill tu ..muahahahahahaha perasan sikit kweng2x
(sila muntah)...tapi aku happy sebab tidak sia2 99HTN & detox selama ini...ada baju lama boleh muat suda..tapi walau mcm mana pun masi jauh perjalanan tau...i have another 13kgs to go...lepas ni kena kerja keras lagi untuk sampai target!
Untuk dinner , aku masak special sikit "baked beans chicken"..walaupun nampak mcm heavy tetapi sebenarnya aku kurangkan pengunaan minyak & garam...seperti biasa resepi ni aku pinjam dari internet...kalau nak cuba silalah copy resepi ni ok.
BAKED BEANS CHICKEN
Bahan-bahan
1 tin baked bean
300 gm ayam [potong kecil]
3 s/b minyak
3 s/b tomato sos
1 biji bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (cincang)
3 biji cili merah [cincang]
garam dan gula
1 pokok kecil daun sup [cincang]
kentang goreng [jika suka]

Cara membuat
Panaskan minyak
Tumis bawang putih & bawang besar
Masukkan ayam (seeloknya ditutup bagi mempercepatkan daging itu masak).
Masukkan tomato sos
Masukkan baked bean dan gaul hingga rata.
Hidang bersama roti bakar atau garlic bread atau nasi
~Selamat Mencuba~

7 Loves Me ;-P:

Noorlaila Mohamed Nor said... [Reply to Comment]

haihh sedapnya nampak!

Mia-Ina said... [Reply to Comment]

bagus ni booh..dpt 1 lg menu utk mia tatapi

reena said... [Reply to Comment]

nyam....nyam... click prudential

DilOt said... [Reply to Comment]

wah flo mcm sedap je..

POSH76 said... [Reply to Comment]

beb i like ur recepies laaa yummy

Flo said... [Reply to Comment]

Noor: Boleh lah hehehhe

Mia-ina: silakan jan malu2

Reena: ty :P

Dilot: boleh lah juga..1st tym masak resepi ni

Posh79: beb resepi ni ciplak dari tenet juga ..heheheh

Lavanya said... [Reply to Comment]

I like ur future thoughts,,,,, hummm.. humm.......

Post a Comment

You Rock My World!