Monday, 1 March 2010

Macam-macam saja!

Last sunday, aku dan kawan satu opis pi memancing sambil bbq di bawah jambatan hehehehe..biasanya tempat ini lah yg paling sesuai bagi mereka yang takut berjemur macam aku.Siok juga tempat ni sebab rasa sejuk dan agak bersih jugalah persekitarannya. Awal jam 8.30am kami suda bertolak dari rumah, bila sampai tempat tu adalah 2-3 orang sedang memancing di situ.

Inilah tempat tu, masa ni air masi surut lagi. Kira-kira jam 10am baru air pasang.

Oleh sebab kami bertiga saja, maka kami tdk beli banyak bahan untuk dipanggang. Oppss ikan tu kami pancing di pasar ya..hehehehhe

Agak hangus sedikit sebab masing2 sibuk dengan pancing...last-last satu ekor pun tara sebab umpan balik2 kena "ngap" oleh en.ketam...so lepas makan kami pun baliklah dgn hati yg gembira sebab perut kenyang..sedih sebab balik dgn tangan kosong..lol!


Dalam perjalanan balik tiba-tiba kereta bomba ni over take kami...bukan main laju lagi.........


Oh rupa-rupanya ada kebakaran hutan yang sedang berlaku di sepanjang jalan..i think dalam seminggu ni terlalu banyak kebakaran yang berlaku sana sini sebab keadaan cuaca yang terlampau panas tahap gaban.So bayangkan la perasaan aku masa "black out" hari tu...lebih teruk dari dalam sauna tu hahahahha.Hmmm nasib baik la pihak bomba tu bertindak cepat kalo tida sangat berbahaya kepada rumah-rumah yang berhampiran.

11 Loves Me ;-P:

S said... [Reply to Comment]

aiyoo..hancurlah diet kalau macam ni. hehehe...just kidding

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

S..
Inda pa bah sekali sekala heheheh

SJB said... [Reply to Comment]

Di mana ni jambatan ni?. Macam best juga.

Note: Eee nampak sedap oh tu ayam Macam lapar lah pulak saya ni heheh.

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

SJB;

Di labuan bah ni.faham2 lah kalo di sini ni, tdk banyak tempat mo jalan2.terpaksa lah cari aktivity sendiri ;P

POSH76 said... [Reply to Comment]

suker grill2 ni sedap & healthy hehe

NeenaAnuar said... [Reply to Comment]

cool lah tempat memancing tu... ;)

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

Posh76:
That's right.:)

Flo Alfera said... [Reply to Comment]

Neena:

Satu hari memancing kat situ pun ok saja sebab tempat tu teduh dan sejuk :)

AngelineJ said... [Reply to Comment]

hahaha... aku ingat kamu punya bbq punya asap kasi panic orang sampai panggil bomba!

Siok oh kamu di sana girl....

farra_eng said... [Reply to Comment]

bukan main lagi siap ada bbq hehe..testing2 mau comment nie

Farra said... [Reply to Comment]

testing

Post a Comment

You Rock My World!