Thursday, 1 April 2010

My Sister's Wedding Part 2

Pening kepala aku nak pilih mana satu gambar mau publish dalam blog hehehehe...pas tu mau edit lagi..adehhhh banyak juga kerja kan..tapi kerana korang...aku sanggup..cheewwaaa jiwang karat kunun..hik3.

Kedatangan pihak pengantin lelaki disambut dgn paluan gong...lebih kurang dlm 3km jauh dari simpang masuk ke rumah pengantin perempuan...so sepanjang perjalanan tu mereka diiringi oleh paluan gong sampailah ke rumah pihak perempuan.Sebenarnya ini adalah adat orang dulu2..kalo zaman sekarang ni mmg jarang sudah dipraktikkan tapi oleh kerana permintaan dari org2 tua...so kita on kan saja..but for me its cool lah..tambah meriah pula..;P;P

Ketibaan pihak pengantin lelaki & para tetamu...lucunya tgk pintu gerbang yg dihiasi dng daun kelapa...ini semua idea dari adik lelaki aku..wakakakakak

Para jemputan...ini baru 1/3 ja....

Majlis tidak sah kalo teda minuman tutttttttttt hehehehhe kalo di sabah tu biasalah kan

Ini adalah sebahagian daripada tetamu yg hadir...sangat ramai sampai kerusi pun tdk cukup..terpaksalah ada yg berdiri di tepi2 sementara menunggu pengantin keluar & acara makan. Sila abaikan decorations yg simple tu hahahhaha kan dah cakap..kami budak baru belajar hik3

To be continue........................

2 Loves Me ;-P:

S said... [Reply to Comment]

hehe..aramai gia ti.

SJB said... [Reply to Comment]

Saya suka lagi kawin tradition ni. Dulu waktu kami tunang sama kawin pun mesti ikut kadazan tradition. Laki saya pun suka juga hehehe. Harap my kids pun ikut my tradition one day hehehe.

Post a Comment

You Rock My World!