Thursday, 28 April 2011

Wake up Flo!!

Punyalah sunyi di opis hari ne..maklumla ramai yg bercuti termasukla bos2 kesayangan kami ;-P. Sa pun relax saja walaupun kena suruh jadi PA sementara, jaga account & admin dept tapi tdk lah sesibuk mana.huh nasib baik.

Hari ni sa tidak bawa bekal sebab kemarin suda janji sama office mate mo pi breakfast.selalunya sa ambil makanan yg heavy2 punya like mee hoon goreng pastu ada dim sum lagi utk side dish. (hebatkan). Sampai sekarang masi kenyang lagi. Tadi pagi kena tegur oleh kolix sa.."eh flo napa belum ada perubahan lagi badan ko ne..bukan ko selalu pi jogging kaitu? " sa senyum ja..tapi dalam hati..(macam mana mau cepat kurus kalo setakat pi cat walk ja) o_O...hissss inda boleh jadi ne..mau kena tukar strategy suda..no more cat walk..at least go for jogging.nahhh kotoh!

Tapi mcm mana juga kalo setiap hari petang asyik hujan ja...(nahhh alasan lagi) padahal ada juga sa beli utk indoor punya exercise's equipment..tapi biasalah mula2 ja semangat mo guna pastu terbiar sampai berhabuk-habuk suda..haizzz ada kah ubat yg bikin kasi rajin arr??

So far sa sudah start tidak ambil makanan yg berat untuk dinner..tapi kalo ada org yang mau belanja makan tu..susah juga sa mo tolak..nanti merajuk pula si kawan wakakakakaka...perggghhh seribu macam alasan kan. macam mana mau maju ne..bah korang macam mana...adakah yg pernah or sedang mengalami situasi macam sa sekarang ne?? kongsi2 la disini ;)

p.s banyak suda baju2 sa yg tidak "berapa" muat terpaksa kasi lelong sama adik2 sa ;(

13 Loves Me ;-P:

Joanne Juend said... [Reply to Comment]

paling bahaya la nda muat baju. sy pun mo begitu sda -_-''

ieda said... [Reply to Comment]

ekekek gud improvement dik .. x rugi kan ,..
kalau kurus dan sihat utk diri kita jugak :)

go dik .. cayuk2 .. :))

gunsirit said... [Reply to Comment]

Hmm..kalau naik badan sikit saja, ok mah..lagi cute..nampak montel ckit..hehe

-ilyannur- said... [Reply to Comment]

berat sa ari tu sampai juga ni 70kg.makan ja fastfood tiap2 minggu, mana badan x naik. lepas tu sa diet pakai tu usana, minum itu ja, seksa juga. kurang jg la 5kg. then xmo suda turun2. lepas tu sa diet guna atkin diet, turun beberapa kg, lepas tu naik balik. sekrang sa diet pakai tu c kelvin zahri punya diet. sa ada beli plan yg dia suggest. kalau ko mo, sa buli kasi email ko. kalau mo, ko email di email sa r.. ilyannur@gmail.com nanti sa reply =)

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@Joanne Juend ya bah sampai teda mood sa mo shopping baju :(

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@iedaharap2 la sis...heheheh

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@gunsirit duh naaa terlebih cute suda ne boss ;-P

Va Va Voom said... [Reply to Comment]

@-ilyannur- amoi sa suda email ko tu..nanti ko email sa arrr...sa mau cuba juga mana tau berjaya amennnn

-ilyannur- said... [Reply to Comment]

suda sa email. ko check la nanti . good luck. mari la kita sama2 diet =)

SJB AKA SUE J-B. said... [Reply to Comment]

Semua baju saya yang tidak muat tu, saya sudah kasih derma sama orang huhu.

beaty said... [Reply to Comment]

flo yang paling penting kan ko jan lupa ambil breakfast nanti ko teda tenaga tau ..ko buli tu Flo..yang penting juga disiplin

orang bilang d mana ada kemahuan distu ada jalan..heehe gud luck ahh flo

Nanak said... [Reply to Comment]

sy rindu suda mau p jogging oh..huhu

Arms said... [Reply to Comment]

Sia rasa sia mo rajin exercise lama suda, sia plan mo start ASAP lepas sia dapat tu ilham mo exercise... which is around 5 years ago wakakaaka. So sekarang macam apa suda ni,kira masi ok la (uisheh), tapi perut sia mau-mau suda timbul ni, ada sign suda mo suru sia pigi jogging ka apa ka.

Post a Comment

You Rock My World!