Wednesday, 18 May 2011

Labour day getaways! (Last part)

Link to previous part click here

First of all...thousand apology sebab baru sekarang sa dapat sambung ni cerita basi hihihihi.......

The next day kami semua bangun awal sebab excited mau pigi di Luanti (Fish spa) yg terdapat di Ranau Cuaca pagi tu sangat indah sekali...lebih2 lagi dengan keindahan gunung kinabalu yang sangat cantik tanpa dikaburi oleh kabus2 semalam...ahaks!!


View from our room


Everything there was so breathtaking.......... :))

Kehadiran kami di sambut oleh makhluk yang sangat comel ini...

 Reception and parking lot


After breakfast kami pun bergerak menuju ke luanti, Ranau..perjalanan mengambil masa lebih kurang 45mins dari hotel kami. Bila kami sampai di situ..punya lah ramai manusia..Tiket masuk dikenakan RM5 sorang tapi kawan punya kawan punya pasal (errkkk faham kaitu ) kami cuma bayar sebanyak rm3 saja sorang..ngeh ngeh. Lepas tu kena tunggu giliran group by group..bila sampai giliran kami, ada juga nebes sikit sebab first time kan..apatah lagi bila sa tgk tu ikan jenis yg besar2 deiiii hentam ja la. at first memang geli sebab sa rasa mcm tu ikan isap2 tu jari kaki hahahahha..ada juga ikan yg kecil2 pandai mengigit..deiii sakit juga kena gigit but mostly sa rasa tu ikan pi gesel2 saja tu badan dorang di kaki sa...baru mau siok2 sikit ada suda bunyi tu alarm tanda habis masa..oh ya setiap group cuma kena bagi 15mins saja ya. 

Overall memang enjoy sangat...Special thanks to our sponsors Jude and Lut.muakss!

Sorry sa tdk dpt share tu gambar time di luanti sebab sa terlalu cuai sampai terdelete semua tu gambar...haizzz :(

Semua gambar di atas credit to my friend Jude (sa cilok dari FB dia).
 

9 Loves Me ;-P:

AnnieMing said... [Reply to Comment]

Waaa cute puppies! Tu yang sa duluan tingu. Hehe! Mana rumah sewa kamu sudah ni moi?

Just Call Me Bitt said... [Reply to Comment]

hi u...background u gelap mehh...kena highlight baru boleh baca, memang sengaja digelapkaan ke??? hehe yup nampak pic jek

gunsirit said... [Reply to Comment]

Wow..cute tu duku...and very nice holidays..ehhe

beaty said... [Reply to Comment]

tu duku punya kiut...laping lagi telinga dia ni..hehh

wah misti geli kaki kana gigit tu ikan kan

Flo said... [Reply to Comment]

@AnnieMing di puncak berneo after bundu tuhan bah tu moi...buli nampak juga tu dari jln besar

Flo said... [Reply to Comment]

@Just Call Me Bitt kena tgk dgn mozilla baru cepat loading hehehehe

Flo said... [Reply to Comment]

@gunsirit ya bah bikin gerigitan tu duku heheheheh

Flo said... [Reply to Comment]

@beaty mungkin dekat ja rumah ko sana tu kan beth..ko dari ranau bah kan?

- XaXa - said... [Reply to Comment]

astata cumil btul tu puppy dua ikur. bikin garigitan haha

Post a Comment

You Rock My World!