Monday, 1 August 2011

Feeling Blue today..;-(

Tepat jam 4.30pm..office menjadi sunyi sepi sebab separuh dari staffs kami dibenarkan balik awal. (sepanjang hari puasa). Kami yg non-muslim ni haruslah balik seperti biasa...sila terima kenyataan..! Tadi time lunch limpas sana tg aru..sa tgk dorang sibuk suda set up utk pasar ramadan...nahhh ni kali la..mesti sesak gila ni.

dan hari ni juga sepatutnya ada dua orang pekerja baru, tapi sorang saja yg datang.yg sorang lagi cancelled last minute sebab dapat offer kerja tempat lain...tapi yg lucunya tdk lama kemudian dia kol lagi tanya kalo tu offer masi valid sebab dia tukar fikiran mau kerja balik disini..aikssss ada juga mcm tu kah? suka suki ja kan...tapi nasib baik hari ni mood bos ok ja..so dia pun bagi 2nd chance juga lah.Tunggu dan lihat ja lah kalo dia datang bisuk...harap2 kali ni dia betul2 serius...bukan selalu ada 2nd chance kannn.

Tdk lama lagi mau balik ni..tiba2 rasa sedih pula sebab my mom baru ja balik kg tadi pagi...she was here for 1 week...punya heaven sebab balik ja dari kerja..tinggal makan minum lagi sebab semua kena kasi sedia oleh si mami...duh teda sudah tempat kami bermanja-manja ni....;-( I saw my mom almost cried when we left her at the bus terminal..dia tunggu kami jalan dulu baru dia naik tu bas...sob sob.bertambah lagi sa sedih...sabar ko mami inda lama lagi kami balik kg juga ni.."wipe tears".

Ok la..mau balik suda ni...sa ingat mau pi tg aru (jogging) tapi takut jamm pulak.tgk lah nanti mungkin lewat sikit. bah to all my Muslim friends..."Selamat menjalankan ibadah Puasa".!

14 Loves Me ;-P:

Armstrong said... [Reply to Comment]

Aww jan la feel blue... sunyi ka ni ari? Colleagues balik awal, and your mum went back to kampung. Ba cheer up la. Pigi la cari kuih-kuih, mesti berlambak tu kan ;D

Flo said... [Reply to Comment]

@Armstrong bahaya ni kalo pi sana...banyak godaan..rusak nanti diet sa yay!..just called my mom..she's not feelin well pula..poor mami..;-(

Nanak said... [Reply to Comment]

alala..terus sy rindu mami sy oh..

Flo said... [Reply to Comment]

@Nanak: duhhh sa pun rindu banget ni huhuhuhu

Aemy Shamy said... [Reply to Comment]

Eh I thought semua org bekerja boleh balik awal, rupanya yg Muslim ja..hehe...tp besalah tu, Muslim yg berpuasa kena ready utk berbuka lg kan. Heee..
Sekali sekala mummy dtg mmg best kan, klu hari2 lg best..ada jg yg kasi sedia makanan..haha, ni la ni klu malas masak. Hehe.. :p

Flo said... [Reply to Comment]

@Aemy Shamy: hehe how i wish...mmg setiap tahun pun mcm tu..

Yeah i start missing my mom sdh ni..;-(

beaty said... [Reply to Comment]

flo..kemarin ingat mau singgah d Telipok punya bazaar but..alalal sapu habis bah..teda lagi tu kedai jual..tinggal sisa2 lagi ni..

atok buli tahan juga tu staff baru kena bagi 2nd chance kan

kay masingan said... [Reply to Comment]

aik...lucu juga tu ada pekerja yg tolak offer then call balik untuk minta 2nc chance...lucu2...

Flo said... [Reply to Comment]

@kay masingan: Ya bah Kay..sa pun hairan mcm mana bos sa buli terima dia balik..mungkin tuah dia lah kali tu...nasib baik dia ada dtg hari ni ;)

Just said... [Reply to Comment]

waahhh... misti itu staf kan dia p sana tmpt baru tp mcm nda ngam trus minta blk tmpt kamu. nasib dpt 2nd chance..

mmg siok ba ada own mom d rmh.. sy pun relax jg la klu d rmh sbb my mom volunteer ni.. :)

Flo said... [Reply to Comment]

@Just:Lebih kurang mcm tu la cerita dia tu..once a blue moon ja dia dpt offer mcm tu kan.

Ya bah...siok ni kalo dorang di rumah..tapi tu lah sekejap ja..mau balik kg suda sebab dia risau pula dadi sa saturang di kg..hehehe

Aemy Shamy said... [Reply to Comment]

@Flo: It's okay, you can visit your mum on weekend :) I'm sure she missed you too..

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Flo, sa yang suda ada family sendiri pun mmg berharap dapat tinggal sama my Dad and Mom sbb makanan minum terjaga bah hehe!

My kids pun lebih suka granny durang masak daripada sa ngeh ngeh ngeh XDXD

Flo said... [Reply to Comment]

@Wyne @ Mouren Mauve: Nah ni kali lah..mmg best bah kalo tinggal sama dad & mom kan..lebih2 lagi kalo dua2 pun sporting..mesti happening tu hahaha

Post a Comment

You Rock My World!