Thursday, 25 August 2011

When Shit Happens..........

Malam tu kawan ajak pi karaoke...tu pun baru habis makan so utk mengelakkan tertidur awal sebab kekenyangan sa pun on ja..lagi pun lama tidak pi "test suara" suda....takut berkarat pula..kui kui..

Di pendekkan cerita..sedang kami kesiokan meng "sumbang" menyumbangkan lagu..tiba2 ada security datang dan tanya..."itu keta yg flat numbur #@$% adakah owner dia disini?" terus sa jawab.."eh sa punya keta tu ..kenapa?" nah bagus kamu turun pi tengok sebab ada orang terlanggar di belakang keta ko" jawab tu security...haizzzz hampir terlepas tu mic ditangan sa..terus kelam kabut sa sama kawan pi tgk tu keadaan keta. nahhh kauuu.. sekali tgk koyak bah tu bumper..bonet pun ada kemek sikit. Orang yang melanggar tu pun lagi sandi...mabuk ampai2 suda disitu..nasib baik kawan dia masi ok..so sa deal sama tu kawan dia saja..mula2 mau repot polis tapi dorang mau settle luar. mau marah pun teda guna..benda suda berlaku. Nasib baik org tu bertanggungjawab..kalo dia langgar lari ...seii lorrr.

By the time sa buat entri ni..keta sa masi di workshop..jadi sa ni macam burung yg patah sayap..mau bergerak pun susah...nasib baik tinggal dekat dgn opis saja.Menurut tu mekanik bisuk keta sa buli kuar suda..dui harap2 la kan.

Double shit lagi bila sa lupa ambil gambar time kejadian tersebut..buli2 perkara yg penting ni kena lupa..nasib baik org tu suda bayar kemarin..kalo tidak teda suda bukti mau kasi tunjuk sama tu pak polisi...haizzzz betul2 careless oh kan.

P/s Keta yg berparking pun kena langgar...kalo kita saja yg berhati-hati tapi org lain tdk..sama juga bunyi dia kan.lalalalala

21 Loves Me ;-P:

Just said... [Reply to Comment]

alalalala... mmg penting tu mau snap klau ada hal mcm tu happen tp besa la bila sdh mcm bingung2 sikit mmg nda terpikir sdh tu. nasib baik urg yg betanggungjwb tu msh sana.. blm lari.. and mau byr pula.. klu mau tejadi, mcmana kita hati2 pun tejadi jg ba kan...

Nanak said... [Reply to Comment]

alamak...nsb baik dia byr sudah oh...ish,sy pernah juga kena langgar buntut keeta ni..sy berabis jg marah oh...huhuh

Sabrina Iyna said... [Reply to Comment]

yup2..kalo kita berhati2 sma jg if tu org lain tidak bhati2 kan..

Aemy Shamy said... [Reply to Comment]

omg.....ni la keburukannya klu mabuk...tp nasib dia bayar kan...haizz..sabar k :)

beaty said... [Reply to Comment]

alalall flo itu keta ko kena langgar...ala dia mabuk kan...syukur tu orang bertanggungjawab juga kan

Aki said... [Reply to Comment]

nasib dia bertanggungjawab macam si Aki.. eh,tapi si Aki setakat ni belum pernah langgar kereta orang lagi la.. ^_^.v.. palis2.. hm,macam mana ko tau tu jawapan soalan si Aki?? ko pernah kena soal ka?? ^_^.v..

Flo said... [Reply to Comment]

@Aki:Memang bernasib baik..Thank God juga sebab dia bertanggungjawab.

Aikss ngam kaitu jawapan sa tu?? sa teka sija sebab semua jawapan dorang bagi ko bilang inda betul..lagipun itu saja cara kan dia mau jumpa tu lelaki sebab dia nampak tu lelaki pun dari situ juga...

Flo said... [Reply to Comment]

@Just:Ya bah sa pun panic time tu lepas tu the next day terus hantar pi workshop..nah lupa suda si kawan mengambil gambar.

Flo said... [Reply to Comment]

@Nanak:Sa pun mo marah suda tu tapi sa tahan2 saja sebab org yg mau di marah tu pun masi mabuk2 lagi...sia2 ja sa marah nanti hahahaha

Flo said... [Reply to Comment]

@Sabrina Iyna:Mau extra berhati-hati sudah ni...palis palis.

Flo said... [Reply to Comment]

@beaty:Ya bah Beth,,,punya cantik sa parking tu keta pun kena langgar juga buntut dia...mmg malang betul nasib sa malam tu.

de engineur said... [Reply to Comment]

len kali (kalau ada lagi begitu) palis2 nda la mau kan, mesti bawa kawan, siap dgn kamera utk bukti. Masukkan skali security guard dlm tu frame.

Malang tdk berbau kata orang, kita berhati2 tapi org lain yg kurang berhati2 kita jugaaa yg jadi mangsa.

Jard The Great said... [Reply to Comment]

marilah dtg rumah ku kota belud. hehehe. dipersilakan!

✿ Mitchell ✿ said... [Reply to Comment]

duii.. nsb jg ada security pndai inform kn? trus bo settle lg ne.. klu enda.. matai lah.. pre2 terbang ja segala2 nya

Flo said... [Reply to Comment]

@de engineur:Noted! hehehe

Flo said... [Reply to Comment]

@Jard The Great:Bila open house tempat Jard? nanti mau pi serbu sana..hehehe

Flo said... [Reply to Comment]

@✿ Mitchell ✿:Ya ba..kalo tu org tdk mo bayar mmg matai kudasai la sa ni huhuhuhu.

SJB AKA SUE J-B. said... [Reply to Comment]

Betul tu. Sama juga kalau kita driving. Kita berhati hati driving tapi kalau orang sebelah or belakang tidak berhati hati, sama juga dapat accident kan?.

Flo said... [Reply to Comment]

@SJB AKA SUE J-B.: Tu yg bikin takut tu kan. terpaksalah kita extra careful ni.

Gunaqz said... [Reply to Comment]

Ini lah mengkali maksud 'malang tidak berbau' kan? Parking cantik-cantik pun jadi juga kalau memang sudah nasib begitu. Nasib org yang langgar bertanggungjawab juga.

Sabar ko aa.. siap sudah juga kreta kan?

Red Cherry and Avocado said... [Reply to Comment]

OMG nasib dia tidak lari. Kalu dia lari lagi sandi.itu la saya pun selalu pikir kita selalu hati2 tapi org lain tidak buat yg sama. Hari tu ada jaguar hampir langgar kereta saya sebab dia langgar lampu merah.

Post a Comment

You Rock My World!