Tuesday, 11 October 2011

Kucing Siam VS Kucing Parsi

Cilok dari makcik google ;-P

Makcik cleaner: Flo..kau mau piara kucing ka? ada ni kucing si anu ba.. mau beranak suda.
Me: Kucing jenis apa tu anty?
Makcik cleaner: Kucing Siam..cantik dia punya mata.
Me: Mauuu....bah nanti kalo suda beranak kasi tau sa la.
Makcik cleaner: Tapi ada syarat lah...kalo kau mau ambil tu anak kucing mesti mau ambil mama dia juga.
Me: erkkkksss...inda buli ka ambil anak dia saja..? 
Makcik cleaner: Mana buli kecian tu mama dia teda kasi makan nanti sebab si anu mau balik Sarawak sudah.
Me: "Pengsan" 

My kolix yang terdengar perbualan sa sama tu makcik cleaner tiba-tiba menyampuk

My kolix : Flo saya ada kucing parsi di rumah nanti sa bagi ko anak dia lah.
Me: aiksss ko ni biar betul..berapa la ko jual tu?
My Kolix: Sa kasi ko free ja, tapi dengan syarat..masa tu kucing beranak ko yang tanggung semua perbelanjaan sampai tu anak kucing buli makan sendiri.
Me: Ok bah small matter tu..( hati macam mau lumpat2 suda..happy sebab mau kena bagi kucing "parsi")
Me: but...wait..bila lah tu kucing beranak? (dengan nada yg super excited)
Kolix: Sabar lah..sa baru mau kasi cari pasangan tu kucing bah.
Me: "double pengsan"


:-I

13 Loves Me ;-P:

Aki said... [Reply to Comment]

ah ha ha ha.. semua ada syarat dia ni.. :-).. yang paling sot,belum lagi ada pasangan tu kucing parsi.. ha ha ha..

Flo said... [Reply to Comment]

@Aki:Ya bah Aki dari cara dia kasi tau..macam tu kucing "parsi" dia tinggal tunggu hari lagi mau beranak..tau2 baru mau kasi cari pasangan..betul2 sot!

nowriz said... [Reply to Comment]

haha.. adei... lucu 2 kali ni.. namun yang paling manang.. kucing parsi tu la.. hahaha

✿ Mitchell ✿ said... [Reply to Comment]

wakakakakaka xDD smua syarat dia butul2 bikin kasi collapse owh... wakakakaka xD best ja mo kc tett org ne tauu

Flo said... [Reply to Comment]

@nowriz:Kempunan lah angan2 sa mau piara kucing ne..ada2 ja alasan.hohoho

Flo said... [Reply to Comment]

@✿ Mitchell ✿:sikit lagi mau kasi tett dorang ne ..hahahah just kidding ;-P

beaty said... [Reply to Comment]

astaga...dui...sa ingat ada anak suda tu tingau doi dogo

Aemy Shamy said... [Reply to Comment]

hahaha ada syarat juga aa..besa la tu, kucing parsi & siam ni x boleh sembarangan jaga kan..hehehe..

Yen said... [Reply to Comment]

hahaha..jahat jg durang tu, mo bg miaw pun ada syarat.mcm nda ikhlas saja tu.haha.

Gunaqz said... [Reply to Comment]

Penjahatnya durang, kasi main-main ko pula kan. hehe.

kay masingan said... [Reply to Comment]

ada syarat ah semua..hahahahhahahha.

Just said... [Reply to Comment]

ko cari ja ba anak2 kucing d luar.. ;p

Chii said... [Reply to Comment]

hahaha...lucu ni entry..tp kan...susah oo mo jg anak kucing..senang lg kucing besar (tp yg suda kena train la)

Post a Comment

You Rock My World!