Saturday, 10 December 2011

Chicken Macaroni Salad

Sebenarnya lama sudah sa mau belajar buat ne salad tapi tidak ja kesampaian..nasib baik christmas ne ada family gathering so mau practise dulu..ngeh ngeh. Terima kasih kepada zaman IT sekarang ne...melalui internet pun kita boleh belajar macam2 resepi masakan kan.



Actually bahan2 sa di atas tu masi ada yg kurang...seperti carrot and sweet pickle relish sebab terlepas pandang time pi shopping .. tapi nasib baik menjadi juga.Bah manatau kamu mau kasi masuk ni dlm christmas's menu kamurang so sa kasi share menu di seperti dibawah;

Chicken Macaroni Salad Ingredients:



  • 1/5 kilo macaroni noodles
  • 2 to 3 pieces, medium sized carrots
  • 1 big chicken breast
  • 500 ml of mayonnaise
  • 1 can (836 g) pineapple chunks or tidbits
  • 1 big white onion, finely chopped
  • 1/2 cup sweet pickle relish
  • 3 hardboiled eggs, diced
  • 1 cup diced cheddar cheese
  • 1/2 cup raisins
  • salt and pepper to taste

Macaroni Salad Cooking Instructions:



  • Cook macaroni noodles according to package cooking instructions.
  • In a pot, boil carrots in water for 15 to 20 minutes or until cooked.
  • Drain carrots and let cool. Peal skin then dice.
  • Boil chicken breast in water with salt. Drain chicken breast, then shred in 1 inch lengths
  • Drain pineapple chunks or tidbits.
  • Combine all ingredients while adding salt and pepper, to taste.
  • Refrigerate, then serve.
Source




Nahhh ini lah hasil dia...sedap kalo makan time dia masi sejuk...sesuai untuk appetizer.bah selamat mencuba k.

2 Loves Me ;-P:

Anonymous said... [Reply to Comment]

Nampak sedap ler.Nanti nak cuba buat.

beaty said... [Reply to Comment]

yummyyyy...sa suka owh flo

Post a Comment

You Rock My World!