Friday, 6 January 2012

2012 Post # 3 - My Christmas Story.......

Seperti tahun-tahun yang lalu, beberapa hari sebelum christmas memang balik kampung sudah. Biasalah si mami tu mesti bawa last minutes shopping.(salah satu habit dia yg saya warisi) ngeh ngeh.

Tapi sayang sekali..my the only brother and BIL tidak dapat balik sebab tdk dapat cuti so terasa macam tdk lengkap ja. Paling ketara my mami la yg paling sedih.Nasib baik ada cucu kesayangan dia bikin kasi happy2...phewww!

The christmas tree with our little ms Santarina.. (Muka bersalah sebab kedapatan mencuri ornaments) hahahaha.

Camwhoring dulu sebelum pi church...ciss baru sa sedar lupa pula snap gambar sendiri. dlm gambar cuma ada my sistas, mami, dadi and niece.

Gambar-gambar di bawah time kami buat open house. Itupun after christmas sdh.Oh ya sekaligus untuk kesyukuran my sista yang akan melanjutkan study di key Elll. 

Muka2 yang setiap tahun wajib datang....my cousins and relatives

My angkol-angkol :)


Antara hidangan kami hari tu...biasa-biasa ja tapi penat weyhhh dari pagi sampai t/hari memasak. Nasib baik licin...aikkss don't gt me wrong..bukan sa puji masakan sedap tapi mungkin dorang tu yg kelaparan. hihihihihi.

**************************************************************************************************************
Kecian si waja..setiap kali balik kampung terpaksa menempuhi jalan "grabel' / becak. nasib baik bukan sepanjang jalan...haizzz bilalah kerajaan mau kasi upgrade tu jalan di kampung tu arrh???





Nah beginilah keadaan di kawasan rumah setiap kali hujan..becak sini sana. (View dari depan rumah)



yang ini pula view di belakang rumah yg penuh dengan pokok buah-buahan.oh ya dan juga reban ayam yg tdk berpenghuni...;-P

Tapi antara view semua..ini yang paling mahal sebab menghadap di bilik saya..boleh dikatakan my fav spot lah kunun ni. Setiap kali bangun pagi mesti sa duduk di tepi tingkap sambil berhayal...wakakakaka. Gambar ni kena ambil baru lepas hujan..sebab tu lah tdk berapa clear tu mt kinabalu..kalo time cuaca ok..fuhhhh memang breathtaking oh view dia.

Duh bila tengok balik tu gambar-gambar, terasa mau balik kampung lagi.I really miss those moments. Kecian si mami/dadi tinggal berdua saja di kampung. I wish i can go back there every weekend..tapi bila mengenangkan keadaan jalan raya di kampung saya yg masi gitu-gitu...haizzz kin panas oh!


Bah ok lah sampai sinilah dulu utk hari ni..macam inda habis2 pula cerita last year saya ni...sabar ja lah kamu k. (>_<).


Till next time......Happy TGIF!

11 Loves Me ;-P:

Aki said... [Reply to Comment]

indah oh pemandangan di kampung ko.. comel dan meriah.. He he he.. di luar tingkap saya kan.. ada rumah urang ja.. Ha ha ha..

nowriz said... [Reply to Comment]

wow.. amazing xmas ehh.. ;)

meriah ni.. ;)

paling manang tu view mount kinabalu la..

misti sejuk ni kan umah ko.. ada aircond semulajadi.. save karan tia payah pakai kipas kan.. ;)

hapi friday!

Just said... [Reply to Comment]

happy new year Flo! meriah jg la xmas kamurang kan.. tp paling manang itu view bilik ko! sia suka! tp itu jalan adididi...

Joanne Juend said... [Reply to Comment]

wah... siok oo... mana kampung ko? sy mo pigi.. haha...

Flo said... [Reply to Comment]

Aki:
ty Aki..tdk dinafikan lagi ..kui kui(matik lah angkat bakul sendiri)

Nowriz:
percaya ko..kalo tdk pi mana2 satu kali dlm sehari ja sa mandi di sana sebab terlampau sejuk air dia..pandai sakit tulang oh lama2.

Just;
Ty Just..same to u too ;)hahah sandi kan jalan raya kami..bikin hilang mood balik kampung ja.

JJ;
Sana KB bah kampung saya tapi ada 30 mins lagi dari pekan.bah buli bah..anytime ;-)

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Astagaaaa jelitaa, punya siok pemandangan di bilik ko. Perdana Menteri pun tiada mcm ni owh!. 1st kelasssssssss!

Aramaiii tii...di kampung, siok!

de engineur said... [Reply to Comment]

Mesti cantik Gunung Kinabalu dari tempat ko kan.

Merry christmas, happy new year and best of wishes!

Cherrie.Mia said... [Reply to Comment]

siok kan pemandangan di kampung..terus saya homesick terus ni...lama sdh tidak balik kampung.Rindu sdh betul ni..KB sebelah mana kau?

Flo said... [Reply to Comment]

Wyne:
Hahaha kalah oh PM kan darl...memang aramai tii kalo di kampung :)

DE:
Hi DE Happy new year too!

Cherrie.Mia;
Sa KB sebelah kampung Melangkap. Pernah dengar tu tempat?

Rose Flower said... [Reply to Comment]

Fulamak best nya kampung ko!! bawa lah bah sia balik kampung ko sa belum lagi2 terpigi2. Nanti kalo kami punya rumah di kampung sudah siap ko lagi ikut sa balik kampung sa!! MESTI tau!!

Flo said... [Reply to Comment]

RF: Bah nanti kita plan lah pi sana kampung sa hehehhe

Post a Comment

You Rock My World!