Tuesday, 10 January 2012

2012 Post # 5 - Cerita di office.

What a hectic days!....terasa macam robocop suda sebab dari kemarin sampai hari ne busy  melampau. As usual our company will organize a simple annual dinner this coming sunday ..so tugas saya untuk mencari food catering service for 400 pax. Akhirnya kami memilih "The Hut"! harap-harap makanan dan services dari dorang, dapat memuaskan hati kepada semua pihak. I'm keeping my fingers crossed !

Selain itu..keadaan office agak kelam kabut hari ini sebab semua pekerja dari engineering dept. sedang dalam process berpindah ke office kami.Jadi bertambah meriahlah office kami selepas ni.Not sure la pula apa alasan dorang kena suruh pindah...mungkin juga company mau save cost pengunaan elektrik dan air kannn...hihihi.

All the big bosses are in my office today...inda tau apa yg lucu sangat sampai dari office saya pun buli dengar dorang balik2 ketawa. kalo dorang bincang mau bagi bonus..teda apa juga kan. ;-P lama suda kami tdk kena bagi bonus ni...punya sandi...nasib baik kena kasi naik gaji hohohoho.

Bah ok lah saya mau sambung kerja dulu sebelum kedapatan berblogging di office. tapi sebelum itu...excuse me ahh...! sebab saya sedang menikmati limau mandrin daripada supplier kami..bukan main awal lagi dorang bagi kami tahun ni.....hmmm manisnya..yum yummmm ;-)


10 Loves Me ;-P:

beaty said... [Reply to Comment]

yeah kami yang ari 1 dapat limau dari supplier..punya capat dia hantar..inda tau d mana kami annual dinner ni ari o///sibuk tul si bos kami sa nampak tu..terbang sana sini dia ni..


bah enjoy sama dinner ko kio moi

Cherrie.Mia said... [Reply to Comment]

kasiannya kamu lama sdh enda dikasi bonus...tapi bgus la dpt naik gaji...kompeni saya so far tiap2 taun bg bonus tapi naik gaji tu yg susah..enda tahu taun ni ada ka enda..hopefully adalah..sandi lg ni MC pun susah betul mahu ambik..gilalah bah kalau baru 4kali MC pun sdh kana sound.

nowriz said... [Reply to Comment]

yaiy.. sy punya dealer blm lagi bagi limau.. ni yg sy mo marah ni.. haha..

ya.. annual dinner.. sy ada juga dgr2 hq mo bikin annual dinner.. tp blm jg tau di mana..

crita psl bonus.. thn lps 2 kali dpt.. naik gaji 5% seja.. atukkoi!

Wyne @ Mouren Mauve said... [Reply to Comment]

Wah, kamu suda dapat limau mandarin. Bagus. Supplier kami satu pun belum bagi...maybe durang mau pg kutip sendiri di China baru kasi kami XDXD

Rose Flower said... [Reply to Comment]

Wow, kami punya pula CNY staff lunch di HYATT hari 6 ni. Naik gaji hmmmm nampaknya teda lah asal ada B kira ok lah daripada teda.

Rose Flower said... [Reply to Comment]

Wow, kami punya pula CNY staff lunch di HYATT hari 6 ni. Naik gaji hmmmm nampaknya teda lah asal ada B kira ok lah daripada teda.

dyanared said... [Reply to Comment]

sy tgu limau jg ni :)

Aki said... [Reply to Comment]

ehem2.. awal juga kamurang naik gaji.. yeeehaa.. :-p.. tia pa.. yang penting,sa mo claim tu karaoke yang tida teclaim tu ari.. :-p

Flo said... [Reply to Comment]

Beaty:
Selalunya dorang hantar yg mo dekat2 cny bah...tu lah yg teruja sikit kunun tu wakakaka..kami punya annual dinner buat di site offfice ja..sebab terlampau ramai pekerja..harap2 lah tu makanan cukup.

Cherrie.Mia
Mau 3 tahun suda kami tdk kena bagi bonus...huhuhuu.

Nowriz:
Sabar ko moi..mungkin esok lusa adalah kena bagi tu hahahha.

Wyne:
Wah kalo dari China mungkin yg paling manis punya tu:)

RF;
Fuyohhh Hyatt yuuuu....kelasss ohhh hahahaha.

Dyana:
Kalo ko dekat2 sini buli juga sa kasi ko sikit hehehehe.

Aki:
Aiksss...buli bah..nanti ko balik sini roger2 ja...kami tunggu2 ko juga hari tu kol tapi non adoooo.

Viola Bella said... [Reply to Comment]

hmmm ya bah kan kalau bincang pasal bonus kan siuk.....

Post a Comment

You Rock My World!